Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

24 Ekim 2010 Pazar

On yıl sonra '1' ilk

ALEX İLK 11'DE BAŞLADI
Fenerbahçe Kaptanı Alex De Souza, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile yaptıkları derbide takımının başında ilk 11'de sahaya çıktı. Ezeli rakipleriyle yapacakları maç öncesi sakatlık ve hastalık sorunları yaşayan Brezilyalı futbolcu, maçtan 2 gün önce takımla çalışmalara başlayarak, mücadeleye hazırlandı. Sakatlığı nedeniyle Konyaspor maçının kadrosunda yer almayan Brezilyalı futbolcu, tedavinin ardından sakatlığının geçmesinden sonra da gribal enfeksiyon nedeniyle çalışmalara katılamamıştı.
Fenerbahçe, Galatasaray karşısına ligin 8. haftasında deplasmanda Konyaspor'u 4-1 yendiği maçtan tek değişiklikle çıktı. Alex'in yokluğunda ilk 11'de şans bulan Özer, bu kez sakatlığı nedeniyle derbinin 18'inde yer almazken, kaptan Alex takıma döndü. Sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren Güiza, Selçuk ve Özer'in yanı sıra Bilica, Uğur ve Gökhan Ünal ile 19 Yaş altı Milli Futbol Takımı'nda bulunan Okan, Gökay ve Berk de 18 kişilik kadroda yer almadılar.
TRİBÜNLER DOLDU
Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki büyük maçta, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın tribünleri tamamen doldu. Statta sadece iki takım taraftarlarını ayıran bölgede güvenlik nedeniyle bırakılan bölüm boş kalırken, diğer tribünler tamamen doldu. İki takım futbolcuları seremoni için sahaya çıkacakları sırada tribünlerde büyük boyutlarda Fenerbahçe bayrakları açıldı. Bayraklardan birinde 'Fenerbahçe Cumhuriyeti' birinde de 'Herkes Haddini Bilecek' yazıları yer aldı. Ayrıca birçok tribünden sarı ve lacivert konfetiler havaya uçuruldu.
İLK HEYECANLAR
Karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım'ın yanı sıra Fenerbahçeli ve Galatasaraylı kimi futbolcular ilk kez derbi heyecanı yaşadı. Fenerbahçe'nin yeni transferleri Mamadou Niang, Issiar Dia ve Joseph Yobo, Galatasaray'da ise yeni transferlerden Zvjezdan Misimovic, Juan Pablo Pino ezeli rakiplerine karşı ilk kez derbi heyecanını yaşadı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ile Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Gheorghe Hagi, ezeli rekabette ilk kez teknik adam olarak birbirlerine rakip oldu. Derbinin hakemi Bülent Yıldırım da kariyerinde ilk kez bir Fenerbahçe-Galatasaray maçında düdük çaldı.
TRİBÜNLERDE RENKLİ GÖRÜNTÜLER
Fenerbahçeli taraftarların tribünlerde açtıkları pankartlar renkli görüntüler oluşturdu. Sarı-lacivertliler, büyük boyuttaki pankartlardaki karikatürlerle ezeli rakiplerinin taraftarını kızdırmaya çalıştı. Bu karikatürlerden birinde bir kayık üzerinde bulunan Fenerbahçeli bir taraftar, kayık içindeki 3 aslanı kırbaçlarken, aslanların formaları sarı-kırmızılı ekibin kullandığı forma renklerinden oluştu. Diğer karikatürde ise "Pembe gönlüm sende" yazısı yer alırken, çizgi film kahramanı 'Pembe Panter' ve Fenerbahçeli kanarya resmedildi.
Maraton üst tribünde, "Sen War'san biz de War'ız" pankartı asılırken, Türkçe anlamı 'Savaş' olan İngilizce 'War' kelimesi büyük harflerle vurgulandı.
MAHMUT ÖZGENER, GUUS HIDDINK VE ŞENOL GÜNEŞ DE İZLEDİ
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, (A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink ve Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş de karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı. Fenerbahçeli ve Galatasaraylı bazı eski yabancı futbolcular da maçı izledi. Fenerbahçeli Högh, Schumacher ile Galatasaraylı Capone'nin karşılaşmayı izleyenler arasında bulunduğu öğrenilirken, yayıncı kuruluşa yorum yapmak için maça gelen Fenerbahçeli Pierre Van Hooijdonk'a taraftarlar sevgi gösterilerinde bulundu.
5,5 YIL SONRA TEKRAR HAGI
Spor Toto Süper Lig'deki derbi karşılaşmasında ezeli rakibi Fenerbahçe ile karşı karşıya gelen Galatasaray'da, teknik direktör Gheorghe Hagi, yaklaşık 5,5 yılın ardından yeniden sarı-kırmızılı takımın başında maça çıktı.
Sezona oldukça kötü bir başlangıç yaparak 8 haftada 4 yenilgi yaşayan Galatasaray'ın, Hollandalı çalıştırıcı Frank Rijkaard'la yollarını ayırmasının ardından göreve tekrar getirilen Hagi, Fenerbahçe derbisiyle 1978 gün sonra yeniden sarı-kırmızılı takımın başında maça çıkmış oldu.
Galatasaray'da futbol oynadığı dönemde kazanılan başarıların en büyük mimarlarından biri olarak gösterilen ve Fatih Terim'in yerine 2003-2004 sezonunun son 7 haftasında göreve gelen Gheorghe Hagi, 2004-2005 sezonunun son haftasında Denizlispor'u Ali Sami Yen Stadı'nda 4-0 yenmelerinin ardından istifa etmiş, sarı-kırmızılı takım ise sezonu 3. sırada tamamlamıştı.
ELANO'YA HAGI PİYANGOSU
Gheorghe Hagi, Galatasaray'da son dönemde forma şansı bulmakta zorlanan Brezilyalı yıldız Elano Blumer'i, Fenerbahçe derbisinde ilk 11'de tercih etti. Sarı-kırmızılı takımla çıktığı ilk antrenmanda, saha ortasında Elano ile bir görüşme yapması dikkat çeken Hagi, Brezilyalı oyuncuyu Fenerbahçe karşısında ilk 11'e aldı.
Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'deki Bursaspor maçına yedekler arasında başlayıp 21 dakikada sahada kalan, Eskişehirspor ve Gaziantepspor maçlarına ise ilk 11'de başlamasına karşın 45 dakika oynayabilen Elano, uzun bir aradan sonra yeniden formasına kavuştu. Elano, Galatasaray'ın ligdeki son Bucaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Kardemir Karabükspor ve Ankaragücü maçlarında sahaya çıkamazken, 4 maç aradan sonra Fenerbahçe derbisiyle yeniden taraftarların karşısına çıkma fırsatı buldu.
HAGI DEĞİŞİKLİKLERİ
Teknik direktör Gheorge Hagi, Galatasaray'ın Frank Rijkaard'lı son karşılaşması olan Ankaragücü mücadelesindeki kadroya göre bazı değişiklikler yaptı. Kırmızı kart cezalısı Ufuk'un yerine kaleyi Aykut devralırken, sakatlıkları düzelen Neill ve Cana da Hagi'nin tercihleri oldular.
Transferinin ardından Rijkaard'ın defansın solunda tercihi haline gelen Insua'nın yerine Hagi yine Hakan Balta'ya döndü. Rumen çalıştırıcının, Baros'un sakatlığında takımda kalan tek forvet durumundaki Mehmet Batdal'ı ilk 11'de tercih etmemesi de dikkat çekti. Hagi, derbi maçta forvetteki tercihini Pino'dan yana kullandı.
ARDA, DESTEK İÇİN GELDİ
Galatasaray Futbol Takımı Kaptanı Arda Turan, Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek olmasına rağmen, takımına destek olmak için Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na geldi. Yaşadığı sakatlığın ardından yurt dışında ameliyat olan Arda, Fenerbahçe maçını tribünden izlemek ve takım arkadaşlarına moral vermek için takım otobüsüyle birlikte stada gelerek maçı izledi.
SAHA İÇİNDE GALİBİYET YEMİNİ
Sarı-kırmızılı futbolcular, Fenerbahçe maçı öncesinde saha içinde bir yumak oluşturarak, galibiyet yemini ettiler. Maç öncesi ısınma hareketlerinin yapıldığı bölümde saha içinde toplanan Galatasaraylı oyuncular, bir yumak oluşturarak bir süre bu şekilde kaldılar ve derbi mücadelesi öncesi motive olmaya çalıştılar.
GALATASARAY'IN SAKATI ÇOK
Galatasaray, Fenerbahçe derbisi öncesi yine önemli oyuncularını sakatlıkları nedeniyle kullanamadı. Sarı-kırmızılı takımda sakatlıkları süren Harry Kewell, Gökhan Zan, Aydın Yılmaz, Milan Baros ve Arda Turan, Fenerbahçe karşısında takımdaki yerlerini alamayan futbolcular oldular. Ayrıca, Ankaragücü maçında kırmızı kart gören kaleci Ufuk da takımdaki yerini Aykut'a bırakmak zorunda kaldı.
SABRİ'YE KÜFÜR
Fenerbahçe taraftarları, geçmiş maçlarda olduğu gibi yine Galatasaraylı futbolcu Sabri Sarıoğlu'nu hedef alan küfürlü tezahüratlar yaptılar. Maç öncesi ısınma hareketleri yapan sarı-kırmızılı futbolcu Sabri için, Fenerbahçe tribünlerinden toplu halde bir süre küfür edildi.
İLK YARI
1. dakikada sol köşeden Alex'in ceza sahasına ortaladığı kornerde Mehmet Topuz'un kafa vuruşu Aykut'ta kaldı. 4. dakikada Elano'nun defans arkasına attığı uzun pasta kaleci Volkan'dan kurtulan Pino, dar açıdan yaptığı vuruşu Gökhan çizgi üzerinden çıkardı. 9. dakikada Elano'nun uzak mesafeden sert şutu Volkan'da kaldı.
12. dakikada Misimovic'in ceza sahası dışı sol çaprazına gönderdiği pasta topla buluşan Pino'nun yerden şutunu Volkan kornere çeldi. 19. dakikada sol taraftan Alex'in kullandığı serbest vuruşta Neill'in kafayla uzaklaştırdığı topa ceza sahası çizgisi önünde Dia'ın gelişe vuruşu Cana'dan sekti. Dönen topa vuran Emre'nin vuruşunu yine Cana uzaklaştırdı.
23. dakikada paslaşılarak kullanılan korner sonrası Elano'nun sol taraftan içeri doldurduğu topu Lugano kafayla uzaklaştırdı. Ceza sahası çizgisi önünde topa gelişine sert vuran Neill'in şutunu Volkan güçlükle kornere çeldi. 29. dakikada ceza sahası dışında iki rakibinden kurtulan Pino'nun yerden vuruşu yandan auta çıktı. 44. dakikada Elano'dan aldığı pasla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Pino'nun vuruşu Volkan'da kaldı.
Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 tamamlandı.
İKİNCİ YARI
47. dakikada Stoch'un sol kanattan ortasında Alex'in ön direkte kafa vuruşu az farkla yandan auta gitti. 51. dakikada Alex'in pasında sol çaprazdan ceza sahası içerisine giren Niang'ın vuruşunda Aykut'ta çarpan topu kale önünde Neill uzaklaştırdı. Ancak Neill'in vurduğu top Aykut'a çarparak az farkla kornere çıktı.
57. dakikada Stoch'un uzak mesafeden sert şutu direğin üzerinden az farkla dışarı gitti. 64. dakikada Alex'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Mehmet Topuz'un kafa vuruşu üstten dışarı çıktı. 74. dakikada sol kanattan süratle ceza sahası içerisine sokulan Stoch'un çizgi üzerinden çıkardığı pasında Semih'in vuruşunda top yandan auta çıktı.
81. dakikada sağ çaprazdan Emre Belözoğlu'nun kullandığı serbest vuruşta top direğin üzerinden dışarı gitti. 89. dakikada Emre Çolak'ın ceza sahası çizgisi üzerinden yerden vuruşu kaleci Volkan'da kaldı. 90+3. dakikada Sabri'nin sağ çapraza gönderdiği pasta Pino'nun bekletmeden şutunu kaleci Volkan kornere çeldi.
Karşılaşma 0-0 berabere sona erdi.
FENERBAHÇE: 0 - GALATASARAY: 0
Stat: Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Bülent Yıldırım, İsmail Şencan, Muhittin Gürses, Halis Özkahya
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Yobo, Caner, Dia (Dk. 73 Kazım), Mehmet Topuz, Emre Belözoğlu, Stoch, Alex (Dk. 70 Semih), Niang
Yedekler: Mert, Bekir, İlhan, Cristian, Andre Santos
Teknik Direktör: Aykut Kocaman
Galatasaray: Aykut Erçetin, Sabri, Neill, Servet, Hakan Balta, Mustafa Sarp, Cana (Dk. 66 Serkan Kurtuluş), Ayhan, Misimovic (Dk. 56 Barış), Elano (Dk. 77 Emre Çolak), Pino
Yedekler: Emirhan, Ali Turan, Insua, Mehmet Batdal
Teknik Direktör: Gheorghe Hagi
Sarı Kartlar: Emre Belözoğlu, Lugano (Fenerbahçe); Neill, Ayhan, Pino (Galatasaray)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder